Articles

Læge Stig Gerdes fra Fredericia er holdt op med at vaccinere sine patienter med vaccinen Gardasil mod livmoderhalskræft.

Udklip

Igennem en periode, har vi haft fokus på vacciner og flere af deres ikke helt heldige virkninger, som det har haft hos de vaccinerede personer.

Sundhedsstyrelsen, synes vi ikke at vi hører så meget fra, trods vores skriftlige henvendelse til dem, og derfor er det dejligt at en læge meget modigt, tør stå fast på sit lægeløfte og dermed siger >>NEJ TAK<< når han oplever en “behandling” ikke lever op til hans aflagte lægeløfte og dermed lægeetiske krav, ved udførsel af sit arbejde.

Det er vigtigt at læger og hospitaler, siger >>Nej Tak<< når behandlinger af patienter ikke lever op til et lægeetisk krav. Ellers bliver det fra politisk hold, alt for let, at gøre menneskeskæbner op i penge.

Selvfølgelig er der en sammenhæng mellem økonomi og folkesundhed. Men, når der synes at eksistere en større sammenhæng mellem virksomhedsøkonomi og folkesundhed, end godt er for borgerens helbredsmæssige interesser, så skal man naturligvis som læge og hospital, sige – Nej Tak – som led i at holde fokus på hvad, der styrker den gode behandling af patienter i Danmark, for de penge der er afsat af via finansloven,- og dermed ikke under hensyntagen til virksomheders eventuelle særinteresser.

I nedenstående link, fra DRs nyheder, er der mulighed for at læse om baggrunden for læge Stig Gerdes afviser at benytte HPV vaccinen mod livmoderhalskræft.

Når DR Nyheder giver sig tid til at dække beslutningen, som læge Stig Gerdes har truffet, – så støtter det jo også andre læger i at efterleve deres lægeløfte … i andre kritiske sammenhænge, trods eventuel modstand fra Sundhedstyrelsen, kollegaer og medicinalvirksomheder samt måske endda også modstand fra politisk hold.

Derfor er det så vigtigt og dejligt at se, at der flere dygtige journalister, igennem en længere periode, som har været kritisk opmærksomme på vacciner og deres eventuelle bivirkning. Det er netop således at den bedste sammenhæng mellem ytringsfrihed, demokrati og samfundsudvikling etableres, hvor enkeltpersoner med vigtig faglig viden og holdninger, ikke oplever at stå helt alene, når de ønsker at gøre en positiv forskel for mange mennesker.

Med venlig hilsen,

Marcus Vigilius Brendstrup

CEO for MVmdcc.com