Local Danish Updates

Michala Petri gav koncert, uden gæsterne skulle betale entré på Christiania !

Det er Christianias 50 års fødselsdag, søndag den 26. september 2021.

Allerede torsdag den 23. september, der blev Christiania og dets beboere, samt uformelt inviterede gæster, forkælet af en særlig koncert.

Michala Petri gav koncert i et cirkustelt, der er opstillet foran Den Grå Hal, beliggende på Christiania.

Michala Petri en dansk blokfløjtespiller og en af nutidens største virtuoser på sit instrument.

Fra hun var ganske ung, har mange komponister skrevet blokfløjtemusik til hende.

Hun debuterede som 11-årig – som solist i Tivolis Koncertsal i 1969 og studerede derefter i Hannover i Tyskland.

Siden sin debut, som 11-årig i Tivolis Koncertsal, der har Michala Petri rejst jorden rundt med sit instrument og spillet talrige koncerter, såvel som indspillet et væld af albums.

I 2012, der blev hun udnævnt til adjungeret professor ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Michala Petri regnes i dag for verdens førende blokfløjtespiller. Hendes repertoire strækker sig fra den tidlige barokmusik til helt moderne kompositioner.

Hun har igennem tiden, samarbejdet med nogle af musikkens helt store navne. Mere end 150 værker er skrevet specielt til hende, og hun har modtaget et væld af anerkendelser og priser. Blandt andet den prestigefyldte Sonnings Musikpris.  Endvidere er Michala Petri udnævnt til Ridder af 1. grad, af Hendes Majestæt Dronning Margrethe.

At Michala Petri i dag anses for en af verdens førende blokfløjtespiller, det er således hverken ubegrundet eller gået ubemærket hen.

Da Michala Petri gav koncert på Christiania, torsdag den 23. september 2021, i cirkusteltet foran Den Grå Hal, beliggende på Christiania, – der valgte ThePeoplePress.com at live-streame det første musikstykke. Og, det kan du se og høre i nedenstående:

Med ønsker om en dejlig musikoplevelse

Marcus Vigilius Brendstrup

Chefredaktør for ThePeoplePress.com

NB. I sammenhæng med Christianias 50 års fødselsdag, så er der uden tvivl flere overraskelser til fødselsdagsgæsterne de næste dage. Og vil du vide lidt mere om det formelle fødselsdagsprogram, frem til Søndag den 26. september, så vil nedenstående billede link, hjælpe dig videre 🙂

Categories: Local Danish Updates

Tagged as: