Articles

Klimabevægelsen Extinction Rebillion, blokkerede tirsdag den 10. maj, Vesterbrogade i København, foran Tivoli og bygningen Axelborg

… En politimand med overskud, – “I gør jeres job. Jeg gør mit job”. Hatten af for ham, – sådan fungerer et demokrati, med gensidig respekt.

Aktivister fra klimabevægelsen Extinction Rebillion, valgte tirsdag den 10. maj, at blokere Vesterbrogade foran Tivoli og bygningen Axelborg.

Foran bygningen Axelborg, fordi denne bygning huser interesseorganisationen Landbrug og Fødevarer, der jævnfør klimabevægelsen – primært varetager landbrugets interesser, og ikke naturen og dens forskellige dyrearter.

Vesterbrogade, foran bygningen Axelborg, var derfor besat af Extinction Rebillions miljøaktivister og senere afspærret af politiet.

Når politiet ikke blot kunne fjerne miljøaktivisterne, sådan uden videre, og dermed genåbne Vesterbrogade i København, så var forklaringen – at miljøaktivisterne eksempelvis havde limet deres hænder sammen, inden i metalrør. Det gjorde det ikke let, at flytte rundt på miljøaktivisterne eller fjerne dem fra hovedfærdselsåren Vesterbrogade – beliggende centralt i København.

Vesterbrogade, lige foran bygningen Axelborg, der huser interesseorganisationen Landbrug og Fødevarer, var derfor blokeret i flere timer, mens miljøaktivisterne protesterede mod interesseorganisationen Landbrug og Fødevarers aktiviteter, de ikke oplever varetager naturens og dens dyrs interesserer og rettigheder.

Der var ca. 100 demonstranter i området ved Tivoli, men også 4 demonstranter var trængt ind på Axelborg, som er interesseorganisationen Landbrug og Fødevarers hovedsæde, der ligger over for Tivoli. Fra bygningen Axelborg, hang der derfor øverst – et stort gult banner – med teksten “Animalsk landbrug = klimakollaps”.

… I sammenhæng med vores reportage fra denne begivenhed, fulgte ThePeoplePress.com igennem flere timer, Extinction Rebillion miljøaktivisternes og polities aktiviteter på Vesterbrogade. Vi havde interviews med miljøaktivisterne. Vi forsøgte også at gennemføre et interview, med en gruppe unge mennesker, der var utilfredse med Extinction Rebillion blokkerede Vesterbrogade, samt deres fortalervirksomhed, for at leve af veganske fødevarer.

Her kan du se reportagen i uredigeret version, der er opdelt i to afsnit.

Og efter en kort pause, fortsatte vi vores optagelser igen, og her ser du så resten af vores uredigerede reportage, – …

Trods de udfordringer og afledte konfrontationer, man kunne forvente mellem politi og miljøaktivisterne fra Extinction Rebillion, så forløb de mange timers blokkering af Vesterbrogade i en god tone, mellem politi, miljøaktivisterne og naturligvis også¨ tilskuerne.

__________

ThePeoplePress.com

– The Truth Matters To Us –